Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ŞANZIMAN`DAN SES GELİYOR

Collapse
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

  • ŞANZIMAN`DAN SES GELİYOR

    Arkadaşlar merhaba forumda biraz araştırma yaptım ama kesim cevap bulamadım o yüzden sizlere sormak istedim.2010 1.6 T insignia aracım var daha 34,000 km aracın şanzımanından ses geliyor şöyle söyleyeyim 1.viteste 1500-2000 devir bandındayken gazdan ayağımı çekince sanki dişliler birbirine sürtüyor ğığıltı sesi geliyor.5 ve 6. viteslerde gittiğimde bu ses UĞULTU ya dönüşüyor.şimdiye kadar 4 ustaya gösterdim 3 tanesi şanzıma bilyesinden 1 tanesi ise debriyaj bilyesinden geliyor dedi. araç viteste giderken debriyaja bastığında ses kesiyor.vites geçişlerinde herhangi bir sıkıntı yok.sizce sıkıntı nedir cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler.

  • #2
    Ynt: ŞANZIMAN`DAN SES GELİYOR

    Hocam geçmiş olsun,o arıza sürtünme sesi,grup bilyası yada dişliden geliyordur hiç elletme o ses ile ben uzun süre kullandım aracımı eğer ses çoğalırsa o zaman şanzımanı söktürüp baktırırsın.
    İleride daha çok iş açmaz başına korkacak birşey değil yani, aracı 1. viteste çok zorlama benim iki insigniamdada başıma geldi birinde söktürdüm 1. ve 6. vites dişlisi değişti ses gitti,diğer aracımda ise değişmesine rağmen ses gitmedi grup bilyası dendi bende elletmedim ve 20 bin kmye yakın kullandım ses harici bir sorun yapmadı.
    Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)


    Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

    F10 Msport

    Yorum


    • #3
      Ynt: ŞANZIMAN`DAN SES GELİYOR

      Geçmiş olsun.
      OPEL İNSİGNİA 2.0 TURBO 220HP 4X4 COSMO+AFL FAR+FLEX RIDE+20İNÇ OPC JANT+SANROOF+REACARO KOLTUK(ISITMA-SOĞUTMA)+NAVİMEX ANDROİD MULTİMEDYA + ÖN ARKA KAMERA GÜVENLİK SİSTEMİ (ANDROİD)

      Yorum


      • #4
        Ynt: ŞANZIMAN`DAN SES GELİYOR

        Teşekkürler yani grup bilyelerinden başka bişey çıkmadı değilmi peki masraf çokmuydu.grup dişlisinden başka bi arıza vermez değilmi???

        Yorum


        • #5
          Ynt: ŞANZIMAN`DAN SES GELİYOR

          1. Vites sekromeci ile 5 ve 6. Vites sekromeci gitmiş. 6 vitesi servis 1.500 liraya değiştiriyor toplam. İnsignianin en zayıf olduğu yer vites dişlileri galiba. Benim aracında 1. Ve 5. Vitesi gaza basınca oynama yapıyor. Servis boşa atana kadar kullanabilirsin sorun olmaz dedi. 2011 den itibaren vites kutusu değişti vitesler daha yumuşak oldu.
          İnsignia 1.6T Cosmo Metro Mavi DVD800

          Yorum


          • #6
            Ynt: ŞANZIMAN`DAN SES GELİYOR

            inşallah başka bir sıkıntı olmaz bakalım artık ses artarsa yada yaptırmaya karar verirsem sonucu burada paylaşırım arkadaşlar teşkkür ederim cevaplarınız ve önerileriniz için.

            Yorum


            • #7
              Ynt: ŞANZIMAN`DAN SES GELİYOR

              Benim aracım otomatik şanzuman ve ani araç kalkış yaparken 1 'den 2 ye geçerken küt diye bi ses geliyor bu neyden kaynaklanır ?
              ÖZTÜRK ÇELİK KAPI / KOCAELİ - İZMİT

              Yorum

              İşleniyor...
              X